Titel: Verzamelingen
Auteur: Nanne Nauta
ISBN: 978-90-79993-11-6
NUR: 306
Datum: september 2015
Prijs paperback: € 14,95

Bestel uw exemplaar

Over het boek:

In Verzamelingen bundelt Nauta twee verzamelingen met een gemeenschappelijke grondgedachte. De reeksen zijn eerder verschenen in respectievelijk Flarf, een bloemlezing, Onbestemmeling en Samplekanon.

Uit het Woord vooraf

Kort nadat ik in 2009 met mijn serie On-zijn een bijdrage had geleverd aan Flarf, een bloemlezing, kreeg ik de vraag om mee te doen met Onbestemmeling, een benefietbundel voor een goed doel in Arnhem. De titel van deze bundel riep bij mij associaties op met On-zijn en ik besloot als bijdrage een aanvulling op de serie te schrijven. Ik kreeg daarbij vrijwel direct het briljante idee dat het mogelijk moest zijn een bundel te componeren door alle onderdelen onder te brengen in bloemlezingen. Deze bundel zou een lezer alleen volledig tot zich kunnen nemen door die bloemlezingen in de juiste volgorde te lezen. Zoals dat ik in rudimentaire vorm met On-zijn gerealiseerd heb.

In 2012 werd ik door de redactie van Samplekanon uitgenodigd om werk te schrijven voor hun online magazine. Ik besloot de ideeën van de ‘literaire geocaching’, mijn flarf-achtergrond en de mogelijkheden van internet te combineren en ontwierp de reeks Manifesten. De gedichten van deze serie werden verspreid over verschillende blogs en websites, en werden toegankelijk gemaakt door een ‘inhouds- opgave’ in de vorm van gedicht met hyperlinks. Dit laatste gedicht, Het Manifest van het Huis, werd gepubliceerd op Samplekanon.

Daarmee was, na de eenvoudige variant van On-zijn, een digitale variant van het idee gerealiseerd.

Utrecht, 2015

Preview: