Titel: Poëzie heeft gevolgen in de echte wereld
Auteur: Nanne Nauta
ISBN: 978-90-79993-19-2
NUR: 306
Datum: 25 januari 2018
Prijs paperback: n.v.t.
PDF (gratis): download
Pagina’s: 12

Bijzonderheden: crU Poëzieweekgeschenk 2018

Uit dit boek:

Woord vooraf

In november 2016 publiceerde de Nederlandse wetenschapper Erik Verlinde van de Universiteit van Amsterdam een artikel over ‘Emergent Gravity and the Dark Universe’.
Het artikel is van groot belang omdat hij en zijn medewerkers een vernieuwende theorie formuleren over het heelal en alles wat daarmee samenhangt. Het is mogelijk van dezelfde orde als de relativiteitstheorie, de kwantumfysica en de snaartheorie. De kern van het verhaal is dat alles bestaat uit informatie.
Naar aanleiding van deze publicatie zijn in de pers veel artikelen en interviews verschenen. In deze artikelen wordt het begrip ‘informatie’ heel vaak gebruikt, zó vaak dat ik besloot in een van die teksten ‘informatie’ te vervangen door ‘poëzie’, ik ben tenslotte niet voor niets een flarf 2.0-dichter. Het resultaat vond ik dermate interessant dat ik de gehele tekst ben gaan bewerken om er een leesbaar en consistent geheel van te maken.

Dat geheel is dit boekje geworden dat u tijdens de Poëzieweek 2018 wordt aangeboden door De Literaire Boekhandel Lijnmarkt te Utrecht en Boekhandel Limerick te Gent.

Nanne Nauta