Titel: metafysika uitgelegd aan onze goden
Auteur: sadà\exposadà
ISBN: 978-90-79993-23-9
NUR: 306
Datum: 1 september 2019

Prijs paperback: €20,00
Pagina’s: 78

Bestel uw exemplaar.

Over het boek:

Het corpus van sadà\exposadà is als een polyptiek. De individuele luiken [zienerlied-entartet, ON-, de gele boeken/zout, de zaal van baards!, de grote middag] verschenen afgelopen jaren bij uitgeverij crU. Niet per se in chronologische volgorde en niet per se compleet. Met ‘metafysika uitgelegd aan onze goden’ is een slot verschenen, het luik dat alle luiken sluit, katharsis in achtenzeventig pagina’s.

Peter Holvoet-Hanssen over (het werk van) sadà\exposadà:

zeer ingrijpende lectuur, zeer hypnotiserend, beklemmend e n geestesverruimend… Ik m o e t streng zijn maar echt: geen punt van kritiek, enkel – en dit is echt de eerste keer na de lectuur van Van Ostaijen – pure … verrukking. Ver-ruk-king, door het bezwerend niet ophoudende voorhuidsoog bekomend, de magistrale herhalingen, het gebruik van de rode kleur zoals Van Ostaijen dat deed in de Feesten van angst en pijn. Fantastische versregels die dreunden, dreunden, dreunden door mijn hoofd.
Ug hh!

Jeroen van de Heuvel over ‘metafysika’:

Al met al een rijk stuk poëzie. Geen gemakkelijke poëzie. Dit kost tijd, aandacht, energie. Maar de beloning voor die inspanning is groot.

Kamiel Choi bespreekt op Meander ‘metafysika uitgelegd aan onze goden’:

Het is poëzie waar je moeite voor moet doen. Toegang tot dit soort poëzie, die we hermetisch mogen noemen, is zo individueel bepaald, dat ik niet probeer om de ‘essentie’ weer te geven in een recensie. Het is waarschijnlijk de moeilijkste poëzie die ik ooit heb gezien.

Preview: