Titel: contouren voor verderop
Auteur: Peter Prins
ISBN: 978-90-79993-22-2
NUR: 306
Datum: 31 januari 2019

Prijs paperback: €15,00
Pagina’s: 32

Bestel hier uw exemplaar

Over de auteur:

Peter Prins schreef op de middelbare school al korte verhalen geïnspireerd door het tijdschrift Barbarber. Hij publiceert sinds 2014 regelmatig zeer korte verhalen in Torpedo Magazine, het e-magazine onder redactie van Carel Helder en absurditeiten in de laatste vier edities van het tijdschrift Prado van dichter Willem Bierman. In het dagelijks leven is hij boekhandelaar bij Poëziecentrum Perdu te Amsterdam.

Over het boek:

Peter Prins debuteert op zijn 69ste als dichter. Na een veelbewogen leven is deze prototype babyboomer niet lang geleden verliefd geworden op een mooie Romaanse. De weerslag, of een weerslag, van deze verliefdheid leest u in de bundel ‘Contouren voor verderop’. Prins is in zijn teksten een uitstekend waarnemer en verslaglegger.

De bundel werd genomineerd voor de Poëziedebuutprijs 2020. Dit schreef de jury over de bundel:

Op te veel ‘ik’ zal je de dichter Peter Prins niet gauw betrappen. In zijn haast zakelijk gecomponeerde debuut rijgt hij de motieven consequent aan elkaar. Hij richt de blik naar buiten met uitzichten en inzichten, kleuren en coördinaten. Dat je je bij zo’n doorgedreven ritmische vormelijkheid als lezer toch betrokken voelt, heeft alles te maken met het filmische karakter van de poëzie. Cijfers hullen zich in mysterieuze ‘getallensymboliek’, personages bevolken een uitgesproken zinnelijke wereld en kleuren kleuren alle beelden in.
Peter Prins heeft zich door de briefvorm en de terugkerende motieven een strakke structuur en selectie opgelegd. Samen met de eenvoudige en toch doordachte vormgeving vormt Contouren voor verderop een wereld waarin elk detail klopt.

In de pers:

Ivan Sacharov op Meander:

… Op het scherpst van de snede behandelt hij één van de hoofdthema’s van onze tijd …

Roel Weerheijm over ‘contouren voor verderop’ in Awater oktober 2019:

Preview: