Titel: Leven naast halsbandparkieten is een grondrecht
Auteur: Nanne Nauta
ISBN: 978-90-79993-17-8
NUR: 306
Datum: december 2008
derde druk 10 juli 2017
Prijs paperback: € 15,00

Bestel uw exemplaar

Over het boek:

Bij de heruitgave van 2017:

Na de integrale publicatie in Krakatau, verscheen in 2008 de flarftekst ’Leven naast halsbandparkieten is een grondrecht‘ voor het eerst in boekvorm. Achteraf leerden we op een gedenkwaardige avond in Perdu dat het hier ging om de tweede flarf- en de eerste postflarfbundel (of flarf 2.0) in de Nederlandstalige letteren. In boekvorm was het al enige tijd niet meer beschikbaar. Maar daar is nu verandering in gekomen. De uitgever heeft het boek een facelift laten geven passend bij de huisstijl van het fonds.
Bij de uitgave van 2008:

De UNIVERSELE VERKLARING VAN DE RECHTEN VAN DE MENS (UVRM) bestaat op 10 december 2008 zestig jaar. Tijd voor een feestje. Dit boek is een bijdrage aan dat feestje. Zestig jaar is een hele leeftijd en daarom leek het mij een goed idee de artikelen een verjongingskuur te laten ondergaan met als doel een nieuw publiek, jongeren dan vooral, kennis te laten maken met Mensenrechten.

Daartoe heb ik de UVRM behandeld met flarf. Flarf is een techniek die gebruik maakt van zoekresultaten van een internetzoekmachine, zoals Google, die je dan door middel van knippen en plakken tot een tekstcollage maakt. De techniek om zo teksten, gedichten samen te stellen is overgewaaid uit de Verenigde Staten.

Wat zal ik verder zeggen? Of u deze bundel nu wel of niet uitleest, en dat dan al dan niet met voldoening, als u naar aanleiding van deze bundel of dit voorwoord besluit de UVRM (nog eens) te lezen of lid te worden van bijvoorbeeld Amnesty International dan is dat pure winst.
Preview: